Wykonanie
« Korzenny placek
marchewkowySałatka z wędzonego
kurczaka ... »Na pewno przyda się zimą porcja witamin ze szczyptą ... miłości :)
Dla 4 osób:2 łyżeczki posiekanych liści
lubczyku3 starte
marchewki1 starte
jabłko125 g
jogurtu naturalnego2 łyżki stołowe
majonezu1 łyżeczka
soliliście
sałaty (u mnie rzymska mini)1 pokrojona w plastry
cebula (u mnie
szalotka)
szczypiorekZmieszać razem
marchew,
jabłko,
lubczyk,
majonez i
jogurt. Liście
sałaty ułozyć na talerzu i położyć na nich surówkę. Udekorowac plastrami
cebuli,
szczypiorkiem i małymi listkami
lubczyku.czwartek, 19 stycznia 2017, karto_flanapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Polecane wpisySurówka z
kapusty i
poraBardzo dobra do
ryby. Dla 4 osób: 2 średnie
pory 1/2 główki
białej kapusty 1
jabłko 1
marchewka 4 łyżki
majonezu 4 łyzki
jogurtu naturalnego 1 łyżka soku z cyrySurówka z
porów i
jabłekDla 4 osob: 250 g porow (biale czesci) 250 jablek 1/2 szklanki
majonezu swiezo zmielony
czarny pieprz sol szczypta
cukru pudru Pory umyc i oczyscic, pokroic w cSurówka z
buraczkówDla 4 osob: 5 sredniej wielkosci czerwonych burakow 1 duze
winne jablko 1 maly korzonek
chrzanu sol,
cukier sok z 1/2
cytryny 1-2 lyzki
oleju Buraki wyszorowacSurówka z białej rzodkwi1 duża rzowdkiew 1
czerwona cebula pół pęczka
natki i
koperku olej sól,
pieprz Rzodkiew nacieramy na tarce, dodajemy cienko pokrojoną
cebulę, posiekaną
zieleninę