ßßß

Dla 4 osób:2 łyżeczki posiekanych liści lubczyku3 starte marchewki1 starte jabłko125 g jogurtu naturalnego2 łyżki stołowe majonezu1 łyżeczka soliliście sałaty (u mnie rzymska mini)1 pokrojona w plastry cebula (u mnie szalotka)szczypiorekZmieszać razem marchew, jabłko, lubczyk, majonez i jogurt. Liście sałaty ułozyć na talerzu i położyć na nich surówkę. Udekorowac plastrami cebuli, szczypiorkiem i małymi listkami lubczyku.czwartek, 19 stycznia 2017, karto_flanapoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »Polecane wpisySurówka z kapusty i poraBardzo dobra do ryby. Dla 4 osób: 2 średnie pory 1/2 główki białej kapusty 1 jabłko 1 marchewka 4 łyżki majonezu 4 łyzki jogurtu naturalnego 1 łyżka soku z cyrySurówka z porów i jabłekDla 4 osob: 250 g porow (biale czesci) 250 jablek 1/2 szklanki majonezu swiezo zmielony czarny pieprz sol szczypta cukru pudru Pory umyc i oczyscic, pokroic w cSurówka z buraczkówDla 4 osob: 5 sredniej wielkosci czerwonych burakow 1 duze winne jablko 1 maly korzonek chrzanu sol, cukier sok z 1/2 cytryny 1-2 lyzki oleju Buraki wyszorowacSurówka z białej rzodkwi1 duża rzowdkiew 1 czerwona cebula pół pęczka natki i koperku olej sól,pieprz Rzodkiew nacieramy na tarce, dodajemy cienko pokrojoną cebulę, posiekaną zieleninę