Wykonanie


(2 porcje)
MAKARON TAGLIATELLE (ok 150g suchego)
CZOSNEK (2 ząbki)KOMBINACJA 3
SERÓW, w tym jeden pleśniowy, u mnie
BRIE,
CHEDDAR I
GRANA PADANO (każdego po ok 50g)
CUKINIA (1/2 małej)1 MAŁY
POMIDOR / 10szt
pomidorków CHERRYŚWIEŻA
BAZYLIA (kilka listków)
OLIWA Z OLIWEKSÓL I
PIEPRZNa patelni rozgrzewamy
oliwę, dodajemy pokrojoną w cieniutkie plasterki
cukinię i smażymy aż się zrumieni, po czym odkładamy ją na talerzyk wyłożony ręcznikiem papierowym. Na patelnię ponownie wlewamy łyżkę
oliwy, dodajemy rozgnieciony nożem (ale nie posiekany)
czosnek i smażymy ok pół minuty, po czym
czosnek wyjmujemy i wyrzucamy.
Makaron gotujemy al dente i przekładamy na patelnię z
oliwą, Dolewamy ok 1/3 szklanki
wody z
makaronu,
starte sery, mieszamy by powstał gęsty sos. Na koniec dodajemy podsmażoną
cukinię, poszarpane listki
bazylii i pokrojonego w drobniutką kosteczkę
pomidora. Doprawiamy
solą i
pieprzem i przekładamy na talerze. Gotowe!
imbirowo-
sezamowy kurczak z patelni

kremowa zapiekanka z
kurczakiem,
brokułami i
pieczarkami
lekkie spaghetti z
łososiem,
cytryną i prażonymi
migdałami
makaron z
cukinią,
miętą,
ricottą i
oliwą czosnkową