Wykonanie
Podziel się:

Truskawka z
wanilią,
jagoda z
wanilią,
cynamon z
wanilią… tak! ale
wanilia i cytryna? nie jest to połączenie oczywiste. i właśnie takie lubię najbardziej! lemoniada jak to lemoniada, zawsze sprawdzi się świetnie w upalne dni, mimo to ta klasyczna już trochę mi się znudziła. z
wanilią smakuje super, polecam !a przy okazji, może macie też ochotę na moją lemoniadę
arbuzową,
rabarbarową albo
malinowo-
imbirową ?(1 dzbanek)
SYROP CYTRYNOWO-
WANILIOWY:1/2 szklanki KSYLITOLU/
BRĄZOWEGO CUKRU1/2 szklanki
WODYSKÓRKA Z 1 MAŁEJ
CYTRYNY1
LASKA WANILIIszczypta
SOLI (!)DODATKOWO:ok 1,25-1,5 l
WODY (użyłam lekko gazowanej np Muszynianki)sok wyciśnięty z 3
CYTRYNKOSTKI
LODULISTKI MIĘTY/BAZYLII/MELISY
Laskę wanilii przekrajamy wzdłuż na pół, i przekładamy do garnka. Dodajemy cukier/ksylitol,
skórkę z cytryny,
sól, zalewamy
wodą i doprowadzamy do wrzenia cały czas mieszając. Zmniejszamy ogień, gotujemy jeszcze kilka minut by
cukier całkowicie się rozpuścił i odstawiamy do przestudzenia. Następnie przelewamy przez gazę lub gęste sitko do dzbanka. Dolewamy
wodę,
sok z cytryny, mieszamy. Dodajemy
zioła i kostki
lodu. Gotowe!nie masz wszystkich potrzebnych składników? najtańsze znajdziesz tutaj!

zielony koktajl z
awokado,
ananasem,
jarmużem i
miętą
zielone smoothie z
awokado,
kiwi,
szpinakiem i
bananem
supersycący
owocowo-
buraczkowy koktajl
śniadaniowy
smoothie
truskawkowe z
mlekiem kokosowym i
limonkąPodziel się: