Wykonanie

Domowa lemoniada zawsze spoko! Czym dosładzać? Najlepiej wcale nie dosładzać (ja i tak lubię kwaskowate :), ale jeśli już – super opcją jest
syrop z agawy . Ten naturalny
cukier ma bardzo niski indeks glikemiczny i lekko
cukierkowy posmak. Nada się tu idealnie! Jeśli widzieliście go w sklepach, z pewnością wiecie, że cena nie zachęca. Dlatego właśnie takie eko-rzeczy kupuję w internecie, bo nie oszukujmy się – znaleźć je tam można 2 lub więcej
razy taniej. Przetestowałam już kilku producentów, o dziwo smak się różni. Obecnie mam w domu ten i
daje radę :)(1 dzbanek)ok 750g
RABARBARU1/2 szklanki
SYROPU Z AGAWY / 3/4 szklanki
KSYLITOLU lub ew
CUKRU TRZCINOWEGO3 dojrzałe
CYTRYNYok 1l LEKKO GAZOWANEJ
WODYOPCJONALNIE:GARŚĆ ŚWIEŻEJ
MIĘTYEKSTRAKT WANILIOWY/ ZIARENKA Z 1
LASKI WANILIIKOSTKI
LODURabarbar kroimy w plasterki i przekładamy do garnka. Dodajemy ok 3/4 szklanki
wody, sok wyciśnięty z 2
cytryn,
wanilię, zasypujemy
cukrem i gotujemy na małym ogniu ok 10-12 minut aż
rabarbar się rozpadnie i powstanie gęsta masa. Masę studzimy i przecedzamy przez gęste sitko. Powstały mus przelewamy do dzbanka, dodajemy pokrojoną w plasterki
cytrynę,
miętę,
wodę i kostki
lodu. Gotowe!nie masz wszystkich potrzebnych składników? najtańsze znajdziesz tutaj!

zielony koktajl z
awokado,
ananasem,
jarmużem i
miętą
zielone smoothie z
awokado,
kiwi,
szpinakiem i
bananem
syrop dyniowy z
cynamonem
supersycący
owocowo-
buraczkowy koktajl
śniadaniowy