Burgery podaję najczęściej z sałatką z pomidorów lub keczupem, a czasem z sałatą i innymi świeżymi warzywami w podpiekanych w piekarniku bułkach :)Lista zakupów na 10 sztuk:1 wędzona makrela 300 g5 dużych ziemniaków - 800 g1 czerwona cebula4 czubate łyżki posiekanej naci pietruszki1 jajkopieprz i sól do smakuolej do smażeniaMakrelę obrać ze skóry i dokładnie oczyścić z ości. Rozdrobić widelcem. Ziemniaki ugotować w mundurkach, następnie obrać ze skórki i również rozgnieść. Cebulę drobno posiekać. Makrelę i ziemniaki przełożyć do salaterki. Wbić jajko, dodać nać. Całość doprawić solą i pieprzem. Masę dokładnie wyrobić ręką. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć placki z obu stron na rumiano.Przed podaniem posypać szczypiorkiem, posiekaną cebulą lub natką. Podawać z surówkami.Smacznego :)rybyAutor(ka): zawsze.oliwek Czas publikacji: środa, 08 czerwca 2016 11:09OpcjePoleć znajomemu wpis „Burgery z ziemniaków i wędzonej makreli”Polecane wpisyRyba pieczona z paprykąKolejna propozycja na świąteczny stół. Inspiracją był dla mnie przepis z: "Palce lizać" 2013 rok. Lista zakupów dla 4- 6 osób: 800 g filetów (u mnie dorsz) 2 czRyba w sosie wasabiDobra ryba w ostrym sosie :) Lista zakupów dla 2 osób: 2 filety ulubionej białej ryby sos: 3 łyżki masła 2 łyżki mąki 250 ml mleka 3 łyżki chrzanu wasabi sól, pŁosoś w sosie musztardowożurawinowymRybka lubi pływać. W sosie. Lista zakupów dla 4 osób: 4 kawałki łososia marynata: sól, pieprz, sok z cytryny sos: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 300 ml mleka 1 łyżkTrackback