ßßß Cookit - przepis na Chrupiące placki z młodych ziemniaków

Chrupiące placki z młodych ziemniaków

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniaki 800 gramów
cebula 1 sztuk
jajka 1 sztuk
papryka 0,5 sztuk
czosnek 3 ząbki
pieprz według uznania
sól według uznania
olej według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone ziemniaki zetrzeć na grubej tarce, dodać jajko, starta na drobnej tarce cebulę, pokrojona w cienkie paseczki paprykę, rozdrobniony czosnek oraz sól i pieprz do smaku. Na rozgrzany w patelni olej kłaść łyżką porcje masy ziemniaczanej i lekko ugniatać łyżką, formując okrągłe placki. Smażyć z obu stron na rumiano. osączyć na papierowym ręczniku kuchennym i trzymać w cieple. Podawać z jajkiem sadzonym i sezonowymi surówkami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Potrawy mączne weg.
Komentarze:
Autor: ZyBi
Data: 2012-07-21
Bez dodatku mąki chyba się nie udadzą!
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9057/Chrupiace-placki-z-mlodych-ziemniakow