ßßß Cookit - przepis na Ryba w warzywach

Ryba w warzywach

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 1
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
kostki rybne 5 sztuk
mieszanka chińska 1 porcja
olej według uznania
szczypiorek 0,5 pęczek
papryka mielona słodka według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Obgotować rybę we wrzątku (5 minut), odcedzić i odsączyć na papierowym ręczniku. Na oleju przesmażyć warzywa (10 minut) i doprawić do smaku. Odsączoną rybę oprószyć mąką wymieszaną z solą i pieprzem. Smażyć, aż panierka nabierze złotego koloru. Warzywa dodać do ryby i delikatnie wymieszać tak, aby ryba rozpadła się na mniejsze kawałki. Podawać z ugotowanym ryżem, wymieszanym z posiekanym szczypiorkiem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Chińska
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12166/Ryba-w-warzywach