Wykonanie
            Takie ziemniaczki uwielbiają moje chłopaki. W chrupiącej skórce, z dużą ilością posiekanej 
pietruszki. Idealnie smakują zarówno jesienią jak i latem. Nasze były podane z szaszłykami. Idealny obiad i pieczony w jednym naczyniu, więc zmywania dużo nie było ;)Składniki:- 
ziemniaki - całe, nie obieramy- pęczek 
pietruszki- 
sól, 
pieprz- ok. 2 łyżki 
olejuPrzepis:
Ziemniaki dokładnie wyszorować i pokroić na ćwiartki. 
Pietruszkę drobno posiekać. W misce ułożyć 
ziemniaki, posypać posiekaną 
pietruszką, skropić 
oliwą. Całość doprawić 
solą i 
pieprzem, dokładnie wymieszać. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec ok. 30-40 min, aż 
ziemniaki się zrumienią. Jeżeli zależy nam na czasie, 
ziemniaki można wcześniej ugotować na pół twardo.

Smacznego.źródło: własne