ßßß Cookit - przepis na Crumble z kurczakiem i serem pleśniowym

Crumble z kurczakiem i serem pleśniowym

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia angielska,kuchnia irlandzka
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (5 głosów)
Kruszonka: 10 dag mąki pszennej
10 dag masła
po 5 dag łuskanych
drobno posiekanych orzechów włoskich i laskowych oraz rodzynek
Nadzienie:
60 dag piersi kurczaka
20 dag sera rokpol
2 czerwone cebule (10 dag) pokrojone w piórka
1 cukinia ze skórką pokrojona w grubą kostkę
2-3 łyżki przecieru pomidorowego
1 ząbek czosnku pokrojony w cienkie plasterki
po 1/2 łyżeczki suszonej bazylii i ziół prowansalskich
1 łyżka octu balsamicznego
2-3 łyżki sosu sojowego
1 łyżeczka miodu
sól zwykła i ziołowa
pieprz +kolorowy"> pieprz kolorowy świeżo zmielony
pieprz cytrynowy
oliwa do smażenia
Crumble z kurczakiem i serem pleśniowym - sposób przygotowania: Przygotować nadzienie: wymieszać ocet, sos sojowy oraz miód. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, zalać marynatą, posolić i odstawić na 30 min. Następnie zrumienić na oliwie i przełożyć na talerz. Na patelni zeszklić cebulę i czosnek. Dodać cukinię, zioła, doprawić solą ziołową, pieprzem cytrynowym i kolorowym, wymieszać i smażyć kilka minut.
Przygotować kruszonkę: mąkę, posiekane masło, orzechy oraz rodzynki wymieszać i rozdrobnić. Mięso oraz cukinię przełożyć do żaroodpornego naczynia, dodać przecier, pokruszony ser, wymieszać i posypać kruszonką.
Zapiekać 10-15 min w temp. 180 st. C.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/5408046/crumble z kurczakiem i serem plesniowym/p