ßßß Cookit - przepis na Ser do chleba

Ser do chleba

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor cinek1314
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia polska
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (3 głosy)
- 1.5 kg zmielonego białego sera
- mały kubek jogurtu naturalnego
- 3 ogórki kiszone
- duża cebula
- pęczek szczypiorku
- 3-4 kawałki papryki konserwowej
- łyżeczka vegety
- sól
- pieprz
- 2-3 ząbki czosnku
- 3-4 łyżeczki żelatyny
Ser do chleba - sposób przygotowania: 1. Keksówkę natłuścić i wyłożyć folią spożywczą lub aluminiową. Ogórki, cebulę i paprykę pokroić w kostkę, szczypiorek posiekać. Żelatynę rozpuścić.
2. Ser przełożyć do miski, dodać vegetę, sól, pieprz, żelatynę i roztarty czosnek. Mieszając stopniowo dodawać pokrojone warzywa, szczypiorek i jogurt.
3. Masę przełożyć do formy, wierzch wyrównać i docisnąć. Włożyć do lodówki na kilka godzin. Po zastygnięciu kroić w plastry.
Szparagi od Majlerta pod vinaigrettem
smak i konsystencja przypominają długo dojrzewający Gruyere. Położyłem kilka pomidorków, żeby przełamać smak i dosyć obficie posypałem całość serem . Fot. Chleb z masłem Szparagi doskonale smakują z żytnim chlebem z masełkiem wiejskim, w akompaniamencie cieniutko pokrojonej, wędzonej na zimno i
Irlandzkie przysmaki na św. Patryka
Ten chleb nie należy do gatunku "lekkich i puszystych". Jest konkretny i solidny, świetnie smakuje z samym masłem, a także z pastami kanapkowymi, wędlinami lub serem . Irlandzki chleb na sodzie Składniki: 350 g mąki pszennej 1 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 1/4 łyżeczki proszku do
Ekspresowy kurczak - szybki pomysł na obiad i nie tylko
skórką z cytryny. Powstałą masę mieszamy z serem, pokruszonym chlebem i jajkami. Przyprawiamy solą i pieprzem. Formujemy pulpety wielkości orzecha włoskiego i lekko obtaczamy w mące. Podsmażamy ze wszystkich stron na oliwie. Wlewamy wino. Dodajemy trochę wody i gotujemy przez 8-10 minut na małym ogniu
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-18958150/ser do chleba/p