Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor cinek1314Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)- 1.5 kg zmielonego
białego sera- mały kubek
jogurtu naturalnego- 3
ogórki kiszone- duża
cebula- pęczek
szczypiorku- 3-4 kawałki
papryki konserwowej- łyżeczka
vegety-
sól-
pieprz- 2-3 ząbki
czosnku- 3-4 łyżeczki
żelatynySer do
chleba - sposób przygotowania: 1. Keksówkę natłuścić i wyłożyć folią spożywczą lub aluminiową.
Ogórki,
cebulę i
paprykę pokroić w kostkę,
szczypiorek posiekać.
Żelatynę rozpuścić.2.
Ser przełożyć do miski, dodać
vegetę,
sól,
pieprz,
żelatynę i roztarty
czosnek. Mieszając stopniowo dodawać pokrojone warzywa,
szczypiorek i
jogurt.3. Masę przełożyć do formy, wierzch wyrównać i docisnąć. Włożyć do lodówki na kilka godzin. Po zastygnięciu kroić w plastry.
Szparagi od Majlerta pod vinaigrettem

smak i konsystencja przypominają długo dojrzewający Gruyere. Położyłem kilka
pomidorków, żeby przełamać smak i dosyć obficie posypałem całość
serem . Fot.
Chleb z
masłem Szparagi doskonale smakują z
żytnim chlebem z
masełkiem wiejskim, w akompaniamencie cieniutko pokrojonej, wędzonej na zimno iIrlandzkie przysmaki na św.
Patryka
Ten
chleb nie należy do gatunku "lekkich i puszystych". Jest konkretny i solidny, świetnie smakuje z samym
masłem, a także z pastami kanapkowymi,
wędlinami lub
serem . Irlandzki
chleb na sodzie Składniki: 350 g
mąki pszennej 1 1/4 łyżeczki
sody oczyszczonej 1/4 łyżeczki proszku doEkspresowy
kurczak - szybki pomysł na obiad i nie tylko
skórką z cytryny. Powstałą masę mieszamy z
serem, pokruszonym
chlebem i
jajkami. Przyprawiamy
solą i
pieprzem. Formujemy pulpety wielkości
orzecha włoskiego i lekko obtaczamy w
mące. Podsmażamy ze wszystkich stron na
oliwie. Wlewamy
wino. Dodajemy trochę
wody i gotujemy przez 8-10 minut na małym ogniuPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu