ßßß
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia francuskaIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Faszerowane jajka na zimno z kawiorem ślimaczym - składniki:Składniki:6 jaj1 garść szczypiorkułyżeczka oliwy3 g białego kawioru na osobęsól i pieprzFaszerowane jajka na zimno z kawiorem ślimaczym - sposób przygotowania: - ugotować jaja na twardo - rozciąć jajka delikatnie jak przy jajkach na miękko - wydrążyć środek pozostawiając całą skorupkę - w misce rozdrobnić szczypiorek z oliwą na gładką zieloną masę - dodać wydrążone ze skorupek jajka i razem zmiksować - włożyć masę w skorupki, układać na woreczkach lodowych - wierzch udekorować kawioremPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu