ßßß Cookit - przepis na Ryby z torebki

Ryby z torebki

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Miesięcznik Kuchnia
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: średnie
Region: inne
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (1 głos)
4 filety dowolnej ryby (po 25 dag każdy)
sól
pieprz
4 łyżki oliwy
2 kieliszki białego wina
Ryby z torebki - sposób przygotowania: Filety posyp solą i pieprzem, odstaw. Zrób marynatę: oliwki, czosnek, chili i zioła włóż do głębokiego garnka i zalej oliwą. Dodaj pomidory i odstaw na 30 minut. Potem przypraw marynatę solą, pieprzem i sokiem z cytryny (ew. możesz dodać kilka suszonych pomidorów, dzięki temu będzie bardziej aromatyczna). Przygotuj kawałek folii aluminiowej o długości 40 cm. Na prawą połowę folii nałóż 1/4 marynaty i umieść na niej jeden filet. Lewą połową folii przykryj rybę i z dwóch stron podwiń brzegi, tak aby ryba znalazła się w torebce otwartej z jednej strony. Wlej do torebki łyżkę oliwy i 1/2 kieliszka wina, mocno zawiń brzegi, tak aby torebka szczelnie się zamknęła. Podobnie zapakuj pozostałe filety. Zawinięte ryby włóż w żar ogniska i piecz 15 minut. Potem wyjmij z żaru i pozostaw w zamkniętych torebkach jeszcze 3-4 minuty.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/47795825/ryby z torebki/p