Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor adamsiekierskCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: średnieRegion: kuchnia włoskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)Składniki na 4-5 osób:pół szklanki
oliwy z oliwek1
pierś z kurczaka pokrojona w cienkie paski
sól i świeżo zmielony
pieprz do smaku1 szklanka
orzeszków pistacjowych - bez łupinek (mogą być solone)2 ząbki
czosnku (lub do smaku)10 liści świeżej szałwi1/2 szklanki
sera Parmigiano - najlepiej świeżo utartego1 opakowanie
makaronu SpaghettiSpaghetti con Pesto - sposób przygotowania: 8211 ilość w zależności od pożądanej konsystencji sosu (wg mnie powinien być konsystencji budyniu). Odcedzić
makaron, odlać
wodę z
makaronu do naczynia na wypadek gdyby sos potrzebował dodatkowego rozrzedzenia i włożyć
makaron z powrotem do garnka. Dodać
kurczaka i sos. Wymieszać i podawać.; 8221 i utrzeć na jednolitą masę. Doprawić
solą,
pieprzem i odstawić na bok. Wstawić
makaron. Pod koniec gotowania
makaronu niewielką część
wody odlać do sosu aby go rozrzedzić &; 8222blendera&; Podgrzać 2 łyżki
oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Dodać
kurczaka i
sól z
pieprzem do smaku. Smażyć przez 5-8 minut i odstawić na bok. Pozostałą
oliwę z oliwek,
orzeszki pistacjowe,
szałwię,
czosnek i
ser włożyć do &Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu