ßßß Cookit - przepis na Tapenada inaczej, czyli pasta z ziolonych oliwek i orzeszków ziemnych

Tapenada inaczej, czyli pasta z ziolonych oliwek i orzeszków ziemnych

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor blondwege.blogspot.com
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
Tapenada inaczej, czyli pasta z ziolonych oliwek i orzeszków ziemnych - składniki:
pół czerwonej cebuli
2 ząbki czosnku
pół szklanki orzeszków ziemnych niesolonych
szklanka oliwek
łyżka oliwy
sól
pieprz
Tapenada inaczej, czyli pasta z ziolonych oliwek i orzeszków ziemnych - sposób przygotowania: Miksujemy wszystko kolejno najpierw cebulkę z czosnkiem, potem orzeszki a na końcu dodajemy oliwki z oliwą. Na końcu doprawiamy sola i pieprzem do smaku.
Tapenada z czarnych oliwek
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-163696144/tapenada inaczej czyli pasta z ziolonych oliwek i/p