ßßß
Czas przygotowania: do 60 minutRegion: kuchnia hiszpańskaŚrednia ocena potrawyOceń przepis (4 głosy)mrożone kruche ciasto150 g oliwek odmiany Gordal200 ml śmietany3 jajka2 cebule80 g utartego sera3 łyżki hiszpańskiej oliwy z oliweksól i pieprzZapiekanka oliwkowo-cebulowa - sposób przygotowania: Obierz i posiekaj cebulę. Podsmaż na patelni na niewielkiej ilości oliwy, aż uzyska złoty kolor. Przekrój oliwki na pół. W misce zmieszaj ze sobą: posiekane oliwki, cebulę, starty ser, ubite jajka, śmietanę. Nadzienie dopraw do smaku solą i pieprzem. Rozwałkuj ciasto i wyłóż na wysmarowanej blaszce. Zalej ciasto zmieszanymi wcześniej składnikami. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C aż się zarumieni (około 30 minut).Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu