ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomrożone kruche ciasto 1 porcjaoliwki odmiany Gordal 150 gramówśmietana 18 200 mililitrówjajka 3 sztukcebule 2 sztukutarty ser 80 gramówHiszpańska oliwa z oliwek 3 łyżek stołowychSól i pieprz 1 szczyptaWykonanie:Obierz i posiekaj cebulę. Podsmaż na patelni na niewielkiej ilości oliwy, aż uzyska złoty kolor. Przekrój oliwki na pół. W misce zmieszaj ze sobą: posiekane oliwki, cebulę, starty ser, ubite jajka, śmietanę. Nadzienie dopraw do smaku solą i pieprzem. Rozwałkuj ciasto i wyłóż na wysmarowanej blaszce. Zalej ciasto zmieszanymi wcześniej składnikami. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C aż się zarumieni (około 30 minut).Autor: EspanolZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia HiszpańskaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: