Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomrożone kruche ciasto 1 porcja
oliwki odmiany Gordal 150 gramów
śmietana 18 200 mililitrów
jajka 3 sztuk
cebule 2 sztuk
utarty ser 80 gramówHiszpańska
oliwa z oliwek 3 łyżek stołowych
Sól i
pieprz 1 szczyptaWykonanie:Obierz i posiekaj
cebulę. Podsmaż na patelni na niewielkiej ilości
oliwy, aż uzyska złoty kolor. Przekrój
oliwki na pół. W misce zmieszaj ze sobą: posiekane
oliwki,
cebulę,
starty ser, ubite
jajka,
śmietanę. Nadzienie dopraw do smaku
solą i
pieprzem. Rozwałkuj ciasto i wyłóż na wysmarowanej blaszce. Zalej ciasto zmieszanymi wcześniej składnikami. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C aż się zarumieni (około 30 minut).Autor: EspanolZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia HiszpańskaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: