Wykonanie
Co myślicie o naszej starej polskiej jajecznicy? A jak by dodać podsmażoną
kiełbaskę .To dopiero bomba kaloryczna . Nie wspomnę o zdrowotności . No ale co tam ! Od czasu do czasu pozwalam sobie na coś takiego .
Składnik 2 porcje2
jajka1 mała
cebulakiełbasa ( ilość według uznania )
sól,
pieprz do smaku1 łyzka
oliwyWykonanie
Kiełbasę pokroić w kostkę ,
cebulę w piórka. Na patelni rozgrzać
oliwę , wrzucić
cebulkę , zamieszać i smażyć ok, 1/2 minuty . następnie dodać
kiełbasę . zamieszać i smażyć aż
kiełbasa zarumieni się.Na to rozbijamy
jajka , jak
bialko zaczyna ścinać się to mieszamy całość aż
jajka będą w całości ścięte.Kto jeszcze lubi takie niezdrowe ale smaczne jedzonko?