ßßß Cookit - przepis na Skrzydełka faszerowane z pęczakiem i surówkami

Skrzydełka faszerowane z pęczakiem i surówkami

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Przepis nadesłany na konkurs "Qmasz kaszę? Sięgaj do tradycji"
Przepis nadesłany na konkurs "Qmasz kaszę? Sięgaj do tradycji"
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
Skrzydełka faszerowane z pęczakiem i surówkami - składniki:
kasza jęczmienna pęczak - 200g - ugotowana na sypko
surówki (np. z buraczków i ogórków ze śmietaną)
6 średnich skrzydełek (wytrybowanych)
czerwona papryka
oliwa z oliwek
200 g mięsa mielonego drobiowego
3 duże pieczarki
1 cebula
1 jajo
sól
pieprz
Skrzydełka faszerowane z pęczakiem i surówkami - sposób przygotowania: Pieczarki i cebulę drobno pokroić i przesmażyć na oliwie. Przestudzone wymieszać z mielonym mięsem i jajkiem; doprawić solą i pieprzem. Gotowym farszem nadziewać skrzydełka, spiąć wykałaczką, posolić, polać oliwą i obtoczyć w papryce. Odstawić na godzinę. Piec na rumiano w rozgrzanym piekarniku (około 40 minut/180 stopni C). Podawać z kaszą oraz surówkami.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/175343382/skrzydelka faszerowane z peczakiem i surowkami/p