ßßß
Przepis nadesłany na konkurs "Qmasz kaszę? Sięgaj do tradycji"Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Skrzydełka faszerowane z pęczakiem i surówkami - składniki:kasza jęczmienna pęczak - 200g - ugotowana na sypkosurówki (np. z buraczków i ogórków ze śmietaną)6 średnich skrzydełek (wytrybowanych)czerwona paprykaoliwa z oliwek200 g mięsa mielonego drobiowego3 duże pieczarki1 cebula1 jajosólpieprzSkrzydełka faszerowane z pęczakiem i surówkami - sposób przygotowania: Pieczarki i cebulę drobno pokroić i przesmażyć na oliwie. Przestudzone wymieszać z mielonym mięsem i jajkiem; doprawić solą i pieprzem. Gotowym farszem nadziewać skrzydełka, spiąć wykałaczką, posolić, polać oliwą i obtoczyć w papryce. Odstawić na godzinę. Piec na rumiano w rozgrzanym piekarniku (około 40 minut/180 stopni C). Podawać z kaszą oraz surówkami.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu