Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki! Autor Delimamma Czas przygotowania: do 30 minut Poziom trudności: łatwe Ilość osób: dla 2 osób Średnia ocena potrawy Oceń przepis (20 głosów) Zupa krem z selera i marchwi - przepis blogera - składniki: Składniki na zupę (dla 2 osób): 200 g marchewki 300 g selera (korzeń) 0.5 czerwonej cebuli 1 ząbek czosnku 150 ml soku z marchewki (świeżo wyciskanego) 200 ml wody 2 łyżki oliwy z oliwek 5 łyżek jogurtu naturalnego Kiełki słonecznika do posypania Ziarna słonecznika do posypania Sól pieprz Zupa krem z selera i marchwi - przepis blogera - sposób przygotowania: Marchewkę i seler kroimy na małe kawałki, cebulę i czosnek również. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy z oliwek i przez 10-15 sekund podsmażamy cebulę i czosnek. Dodajemy pokrojone warzywa oraz sok z marchwi. Po około 10-15 minutach dolewamy wodę. Gotujemy, aż warzywa będą al dente. Całość przelewamy do blendera, dodajemy jogurt naturalny, oliwę z oliwek, sól oraz pieprz do smaku. Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. W razie potrzeby jeszcze raz doprawiamy. Górę posypujemy kiełkami oraz ziarnami słonecznika. Jakub Kuroń gotuje. Lekki krem jabłkowo-porowy z pysznymi chipsami warzywnymi Pełny obiad za około 30 zł [CZTERY ZESTAWY] zgęstnieje. Źródło: Nowa Kuchnia Polska Zamiast kiełków i ziaren słonecznika, tę zupę możesz posypać na przykład grzankami z chleba lub groszkiem ptysiowym. Zupa krem z selera i marchwi - przepis blogera Składniki na zupę (dla 2 osób): 200 g marchewki 300 g selera (korzeń) 0,5 czerwonej cebuli 1 ząbek Więcej o Zupa krem z selera i marchwi - przepis blogera Pączki serowe z polewą czekoladową Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje] Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje] Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami Dodaj swój przepis Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków. Zobacz też: Domowe soki Oprawa stołu