ßßß
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)Chłodnik selerowy - składniki:1 średni por (posiekany)12 dużych posiekanych łodyg selera naciowego1 posiekana cebula1 łyżka oliwy1 ziemniak obrany i pokrojony w kostkę2 szklanki wody1 czubata łyżeczka soliszczypta pieprzu kajeńskiegoChłodnik selerowy - sposób przygotowania: Pory dokładnie opłucz w zimnej wodzie, a potem osącz na sitku. W rondlu rozgrzej oliwę, zeszklij seler, cebulę i pory (10 minut). Dodaj pozostałe składniki, duś pod przykryciem ok. 10 minut, aż wszystko będzie miękkie. Gotową zupę zmiksuj i przetrzyj przez sitko. Podawaj po schłodzeniu.Klasyczny chłodnik z botwiny, który zaspokoi głód i przyniesie ochłodę nawet w największy upałChłodnik z selera, to ciekawe rozpoczęcie domowego posiłku. Zaostrzy apetyt niejadków! Do jego przygotowania warto wykorzystać młode warzywa. Chłodnik selerowy 1 średni por (posiekany) 12 dużych posiekanych łodyg selera naciowego 1 posiekana cebula 1 łyżka oliwy 1 ziemniak obrany i pokrojony w6 razy chłodnik!
. Wiosenna i bardzo selerowa wariacja na temat zup na zimno. Chłodnik selerowy 1 średni por (posiekany) 12 dużych posiekanych łodyg selera naciowego 1 posiekana cebula 1 łyżka oliwy 1 ziemniak obrany i pokrojony w kostkę 2 szklanki wody 1 czubata łyżeczka soli szczypta pieprzu kajeńskiego PoryPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu