ßßß Cookit - przepis na Zupa z selera naciowego z curry

Zupa z selera naciowego z curry

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Agata Baranowska
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia fusion
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (9 głosów)
2 łyżki oliwy z oliwek
1 cebula
1 por
duży seler naciowy
1 łyżka proszku curry mniej lub bardziej ostrego
4 duże kartofle
1 litr wody
1 kostka bulionu warzywnego
2 łyżki świeżych ziół
sól do smaku
Zupa z selera naciowego z curry - sposób przygotowania: Posiekaną cebulę, por i seler pokrojone w cienkie plasterki dusimy na oliwie, pod przykryciem, ok. 10 minut, mieszając. Dodajemy curry, i podsmażamy jeszcze parę minut. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, zalewamy wodą, dodajemy kostkę i gotujemy ok. 20 minut, aż jarzyny będą miękkie. Lekko ostudzoną zupę miksujemy w malakserze, dodając pod koniec mieszankę posiekanych ziół.
Jak zrobić sałatkę curry z kurczakiem
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/5409337/zupa z selera naciowego z curry/p