ßßß Cookit - przepis na Zupa Vichyssoise

Zupa Vichyssoise

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor bevitore
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia francuska
Ilość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (1 głos)
Zupa Vichyssoise - składniki:
1 duży por
3-4 ziemniaki
1.5 szklanki bulionu warzywnego
jogurt lub śmietana
Zupa Vichyssoise - sposób przygotowania: Pora pokroić w plasterki, ziemniaki w niewielką kostkę. Przesmażyć kilka minut na maśle. Zalać bulionem, dodać gałkę muszkatołową i gotować do miękkości. Zupę zmiksować i doprawić. Na talerzach ozdobić śmietaną i posypać szczypiorkiem. W wersji oryginalnej zupę podaje się na zimno, schłodzoną w lodówce.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-20563052/zupa vichyssoise/p