Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor bevitoreCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia francuskaIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)Zupa Vichyssoise - składniki:1 duży
por3-4
ziemniaki1.5 szklanki
bulionu warzywnegojogurt lub
śmietanaZupa Vichyssoise - sposób przygotowania:
Pora pokroić w plasterki,
ziemniaki w niewielką kostkę. Przesmażyć kilka minut na
maśle. Zalać
bulionem, dodać
gałkę muszkatołową i gotować do miękkości. Zupę zmiksować i doprawić. Na talerzach ozdobić
śmietaną i posypać
szczypiorkiem. W wersji oryginalnej zupę podaje się na zimno, schłodzoną w lodówce.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu