Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor MadzioreczkaaaCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia włoskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (12 głosów)3 pojedyncze piersi z kurczaka250 g brokułów2 ząbki czosnku180 g sera gorgonzola250 ml śmietanki 30%pół opakowania makaronu spaghettisólpieprzziołowypieprz czarny .Spaghetti gorgonzola z kurczakiem i brokułami - sposób przygotowania: Najpierw gotujemy brokuły w osolonej wodzie. Wrzucamy je do wrzącej wody na jakieś 5 minut. Odcedzamy i zalewamy zimną wodą. W tym samym czasie wlewamy śmietankę do osobnego garnka, przyprawiamy solą i pieprzem i wrzucamy pokrojony w kostkę ser. Gotujemy do rozpuszczenia się sera. Piersi kurczaka kroimy w kostkę,doprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy na złoto. W trakcie smażenia dorzucamy starty czosnek. Kiedy kurczak jest już gotowy wrzucamy brokuły i wszystko zalewamy sosem ze śmietanki i sera. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na sam koniec ugotowany makaron wrzucamy do sosu z kurczakiem i brokułami i mieszamy tak żeby cały makaron był oblany sosem. Chwile zostawiamy jeszcze na ogniu. Podajemy ze świeżymi pomidorami. SMACZNEGO! :)Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu