ßßß Cookit - przepis na Kotleciki jak pierogi

Kotleciki jak pierogi

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor luizka1989
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: trudne
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (8 głosów)
1 pierś z kurczaka
1 kostka rosołowa
1 cebula
pół kostki masła
mąka jajka
bułka tarta
czosnek
sól
pieprz
serek topiony najlepiej ziołowy
Kotleciki jak pierogi - sposób przygotowania: Do garnka z woda wrzucamy całą pierś, pokrojoną cebulę, kostkę rosołową, czosnek, masło, sól pieprz. Po ugotowaniu kroimy pierś na drobne kawałeczki. Odmierzamy 3 szklanki bulionu w którym gotował się kurczak. Do odmierzonego wywaru dodajemy stopniowo 3 szklanki mąki. Gotujemy jednocześnie mieszając, aż składni się połączą. Odstawiamy do wystygnięcia. Po ostudzeniu dodajemy 2 jajka. Zagniatamy dodajemy mąkę, aż do momentu kiedy ciasto nie będzie przyklejać się do rąk. Rozwałkowujemy ciasto, wykrawamy kółka jak na pierogi. Nadziewamy kurczakiem oraz serkiem. Sklejamy jak pierożki. Obtaczamy w jajku oraz bułce tartej. Smażymy na głębokim tłuszczu.
Jakub Kuroń gotuje z babcią Elą. Zobacz, jak przygotować idealne uszka i pierogi z kapustą i grzybami
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-20772412/kotleciki jak pierogi/p