Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor kamilla1957
Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (4 głosy)
Boczek przepyszny - składniki:1 i 1/2 kg białego
boczkuczosnekpapryka ostra i słodka
Vegeta lub
sólBoczek przepyszny - sposób przygotowania:
Boczek myjemy i osuszamy. Nacieramy
czosnkiem przeciśniętym przez praskę, wegetujemy dość dużo. Posypujemy
paprykami, zwijamy w rulon. Odstawiamy najlepiej na noc zawijając ciasno w aluminiową folie. Wkładamy do brytfanki i pieczemy w piekarniku nie zdejmując foli. W temp 170*c około 1,5 godziny. Po upieczeniu nie odwijać aż do wystygnięcia.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu