Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Przepis nadesłany na konkurs "Świąteczne skarby -
bakalie w roli głównej"

Zdjęcie nadesłane na konkursCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)7-8 sztuk
filetów śledziowych3
cebule4 łyżki
oleju1 łyżka
soku z cytryny1 mała puszka
koncentratu pomidorowego2 łyżki
miodu płynnego2
liście laurowe6 ziarenek
ziela angielskiegoszczypta
pieprzu do smaku100 gram sułtańskich
rodzynekŚledzie na słodko - sposób przygotowania:
Śledzie opłukać i namoczyć w misce w zimnej wodzie 1 godz.
Rodzynki zalać gorącą
wodą a gdy
woda przestygnie i napęcznieją osączyć z
wody.
Cebule obrać pokroić w kostkę i zeszklić na
oleju. Dodac do tego
przyprawy,
koncentrat pomidorowy,
sok z cytryny,
miód i na końcu
rodzynki. Wszystko wynmieszac i jeszcze poddusić 5 min. Poczekać aż wszystko przestygnie i zimne wymieszać ze
śledzikami. Wyłożyć do naczynia i wstawić do lowdówki na pół godziny i można jeść.Pasję do świąt mamy w naturze - świąteczne propozycje Hortex

Do stworzenia Barszczyku Czerwonego Hortex starannie wybrano najwyższej jakości składniki - przygotowano naturalny sok z
buraków dodano do niego
soku jabłkowego, dzięki
czemu nabrał naturalnej
słodyczy. Całości kompozycji dopełnia odrobina
soku warzywnego z
marchwi,
selera,
pietruszki,
cebuli orazCzas na
pory
: Jarosław Walczyk Coś dla miłośników nowych smaków - tatar ze
świeżego śledzia ze słodkimi
śliwkami,
jabłkiem i wyrazistym
porem. Tatar ze
śledzia 1 (ok. 200 g) świeży
niesolony śledź 30 g suszonych
śliwek kilka gałązek świeżego
majeranku 2
jabłka 100 g
pora 2 łyżki
oleju słonecznikowego 20 g pestekPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu