ßßß Cookit - przepis na Śledzie na słodko

Śledzie na słodko

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Przepis nadesłany na konkurs "Świąteczne skarby - bakalie w roli głównej"
Zdjęcie nadesłane na konkurs
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia polska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
7-8 sztuk filetów śledziowych
3 cebule
4 łyżki oleju
1 łyżka soku z cytryny
1 mała puszka koncentratu pomidorowego
2 łyżki miodu płynnego
2 liście laurowe
6 ziarenek ziela angielskiego
szczypta pieprzu do smaku
100 gram sułtańskich rodzynek
Śledzie na słodko - sposób przygotowania: Śledzie opłukać i namoczyć w misce w zimnej wodzie 1 godz. Rodzynki zalać gorącą wodą a gdy woda przestygnie i napęcznieją osączyć z wody. Cebule obrać pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Dodac do tego przyprawy, koncentrat pomidorowy, sok z cytryny, miód i na końcu rodzynki. Wszystko wynmieszac i jeszcze poddusić 5 min. Poczekać aż wszystko przestygnie i zimne wymieszać ze śledzikami. Wyłożyć do naczynia i wstawić do lowdówki na pół godziny i można jeść.
Pasję do świąt mamy w naturze - świąteczne propozycje Hortex
Do stworzenia Barszczyku Czerwonego Hortex starannie wybrano najwyższej jakości składniki - przygotowano naturalny sok z buraków dodano do niego soku jabłkowego, dzięki czemu nabrał naturalnej słodyczy. Całości kompozycji dopełnia odrobina soku warzywnego z marchwi, selera, pietruszki, cebuli oraz
Czas na pory
: Jarosław Walczyk Coś dla miłośników nowych smaków - tatar ze świeżego śledzia ze słodkimi śliwkami, jabłkiem i wyrazistym porem. Tatar ze śledzia 1 (ok. 200 g) świeży niesolony śledź 30 g suszonych śliwek kilka gałązek świeżego majeranku 2 jabłka 100 g pora 2 łyżki oleju słonecznikowego 20 g pestek
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/175343364/sledzie na slodko/p