ßßß
10 porcjiSkładniki :1 , 5 kg karczku2 łyżeczki majeranku5 ząbków czosnku1 łyżeczka kminu1 łyżeczka czarnuszki1/2 łyżeczki ostrej papryki - używam oryginalnej tureckiej800 g kiszonej kapusty2 cebulekilka liści laurowychkilka ziaren ziela angielskiegokilka ziaren czarnego pieprzu1 łyżeczka czosnku niedźwiedziegosólpieprztłuszcz do smażenia3 łyżki śmietany 18%1-2 łyżki skrobi kukurydzianejOpis przygotowania:Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na 1,5 cm plastry, nacieramy czosnkiem, majerankiem, kminem, czosnkiem nied ź wiedzim, czarnuszką oraz ostrą papryką. Mięso wkładamy do lodówki na kilka godzin lub całą noc.Kapustę je ż eli jest bardzo kwaśna delikatnie płuczemy i kroimy, wkładamy do naczynia dodajemy listek laurowy, ziele angielskie i czarny pieprz.Mi ę so obsma ż amy z każdej strony na patelni i układamy na kapuście, doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy pokrojoną w piórka cebulą. Całość podlewamy połową szklanki wody.Włączamy urządzenie nastawiamy czasLOW 6 godzinHIGH 3 , 5 godzinyG odzinę przed zakończeniem zalewamy śmietaną wymieszan ą z mąką w połowie szklanki wody, delikatnie mieszamy całość, w razie potrzeby doprawiamy.Je ż eli nie macie wolnowaru, wszystkie czynności s ą takie same jednak mięso wraz z kapustą wkł a damy do garnka lub naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku około 1,5 godziny w 180 C.
* lo kowanie produktuhttp://www.crockpot.pl/Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy