Wykonanie
Oto pierwszy z przepisów jaki wykorzystałam w swoim sloow cookingu, akurat miałam wolny dzień więc nastawiłam obiad i pojechałam pozałatwiać zaległe sprawy. Po powrocie wystarczyło tylko zagęścić powstały sos i upiec
ziemniaki w piekarniku i miałam pyszny obiad bez stania w kuchni :). Powoli dział wolnowaru będzie się rozrastał, a i już tworzy się nowy na pyszną
konfiturę cytrynowo-
pomarańczową do
herbaty ;). W przepisie użyłam podwójnej ilości porcji by obiad starczył na dwa dni tak więc możecie zredukować ilość składników.

10 porcjiSkładniki :1 , 5 kg karczku2 łyżeczki
majeranku5 ząbków
czosnku1 łyżeczka
kminu1 łyżeczka
czarnuszki1/2 łyżeczki
ostrej papryki - używam oryginalnej tureckiej800 g
kiszonej kapusty2
cebulekilka
liści laurowychkilka ziaren
ziela angielskiegokilka ziaren
czarnego pieprzu1 łyżeczka
czosnku niedźwiedziego
sólpieprztłuszcz do smażenia3 łyżki
śmietany 18%1-2 łyżki
skrobi kukurydzianejOpis przygotowania:
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na 1,5 cm plastry, nacieramy
czosnkiem,
majerankiem,
kminem,
czosnkiem nied ź wiedzim,
czarnuszką oraz
ostrą papryką.
Mięso wkładamy do lodówki na kilka godzin lub całą noc.
Kapustę je ż eli jest bardzo kwaśna delikatnie płuczemy i kroimy, wkładamy do naczynia dodajemy
listek laurowy,
ziele angielskie i
czarny pieprz.Mi ę so obsma ż amy z każdej strony na patelni i układamy na
kapuście, doprawiamy
solą i
pieprzem, posypujemy pokrojoną w piórka
cebulą. Całość podlewamy połową szklanki
wody.Włączamy urządzenie nastawiamy czasLOW 6 godzinHIGH 3 , 5 godzinyG
odzinę przed zakończeniem zalewamy
śmietaną wymieszan ą z
mąką w połowie szklanki
wody, delikatnie mieszamy całość, w razie potrzeby doprawiamy.Je ż eli nie macie wolnowaru, wszystkie czynności s ą takie same jednak
mięso wraz z
kapustą wkł a damy do garnka lub naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku około 1,5 godziny w 180 C.


* lo kowanie produktuhttp://www.crockpot.pl/Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy