ßßß
Składniki:patelnia o średnicy 26 cm1 szklanka ugotowanego makaronu1 jajo8 plasterków mozzarelli ( ok.50-80 g)4 plasterki szynki1 cukinia ( 300 g)1 cebula1 pomidor1 łyżka koncentratu pomidorowego1 łyżka oliwyświeża bazyliasól, świeżo mielony pieprz, suszony majeranek
Przygotowanie:Makaron mieszamy z jajkiem i posiekaną bazylią( 1 łyżeczka). Jeśli zdążył podeschnąć najpierw zwilżamy go wrzątkiem, później odcedzamy.Cebulę, cukinię i szynkę kroimy w kosteczkę.Na łyżeczce oliwy podsmażamy szynkę, cebulę i cukinię, solimy.Pomidora kroimy na pół, miąższ ścieramy na tarce, tak aby skórka została nam w dłoni.Dodajemy go do warzyw razem z koncentratem. Dusimy 3-5 minut.Odkładamy na talerz.Patelnię myjemy, rozgrzewamy resztę oliwy, wykładamy makaron , rozkładamy na nim 6 plastrów sera, przykrywamy i smażąc na wolnym ogniu czekamy aż ser się stopi.Na ser wykładamy warzywa, pokrywamy resztą, tym razem siekanego sera.Czekamy aż się rozpuści i podajemy obsypane majerankiem.Świetne z kiełkami i sosem czosnkowym klikPOLUB BLOGA NA FACEBOOKU! Więcej zdjęć i newsów!Powiązane notki:Chiński makaron z cukinią i kurczakiem – szybkie danieKanapki z grillowaną cukiniąKlasyczna pizza z kurczakiem shoarma, papryką i serem mozzarellaPizza w wersji wytrawnej ze szpinakiem i klasyczna z szynką i papryką oraz rolowane bułeczkiMięsna Pizza pełnoziarnista z ananasem i oliwkami + sos ( Walentynki )