Wykonanie
            
Załapałam się do wspólnego pieczenia..a takie pieczenie to fajna sprawa.. Ela zaproponowała brownie ..i wiecie co? ja nigdy nie piekłam i nie 
jadłam takiego ciasta i nawet nie wiem czy moje brownie jest takie jakie powinno być..ale 
powiem Wam również, że ciasto zostało szybko zjedzone[ nawet nie zdążyłam robić żadnej polewy ] i nawet usłyszałam..-mamo, dobre ciasto zrobiłaś.. Przepis dostałam, ale okazało się, że brakuje mi kilku składników..no , ale cóż...i tak ciasto zrobiłam...zamiast soku z 
jabłek-dałam 
wodę i 
suszone jabłka , a zmniejszyłam trochę ilość 
daktyli i 
śliwek..zamiast 
napoju kakaowego w proszku - dałam 
śmietankę do kawy i więcej 
kakao..i dałam 
czekoladę nadziewaną zamiast deserowej..Razem ze mną brownie piekły[ jestem ciekawa jak im wyszło to ciasto]:Ela z bloga Z kartoflanego 
polaSylwia z bloga PożeraczkaEwa z bloga Moje Twory 
PrzetworyDosia z bloga Dosi SmakołykiEwa z bloga Restauracja domowaUla z bloga Kulinarny 
OliwekDzięki za wspólne pichcenie..50 g 
suszonych daktyli bez pestek50 g suszonych 
śliwek bez pestek20 g 
suszonych jabłek6 łyżek 
wody4 
jajka300 g 
cukru brązowegokilka kropli 
aromatu waniliowego3 łyżki 
śmietanki do kawy w proszku3 łyżki 
kakao prawdziwego175 g 
mąki100 g posiekanej 
czekolady nadziewanejDaktyle , 
śliwki i 
jabłka posiekać, zalać 
wodą i gotować na niewielkim ogniu 10 minut. Zmiksować lub przetrzeć przez sito i odstawić do wystudzenia.
Jaja ubić z 
cukrem i 
aromatem waniliowym, dodać 
owocowe pure. 
Kakao , 
śmietankę i 
make przesiać do miski, dodać do masy płynnej i wymieszać. Dodać posiekana 
czekoladę i wymieszać Przełożyć do foremki (18x28cm) wyłożonej papierem , wstawić do nagrzanego piekarnika (180°C) i piec 25-30 minut.
Śliwki suszone Marsyl
Sliwki uprawiane są na plantacji w 
słonecznej Kalifornii. Są dzięki temu słodkie i soczyste.Łasuchom dostarczą tak upragnioną przez nich 
słodycz umożliwiając tym samym ograniczenie wysokokalorycznych 
czekoladowych łakoci.
Sliwki suszone dają poczucie sytości, przyspieszają przemianę materii i wspomagają trawienie. 
Sliwki suszone są także składnikami w wielu potrawach 
mięsnych.
daktyle suszone Helio
Daktyle są 
owocami palmy Phoenix zaliczanej do grupy najstarszych drzew 
owocowych na świecie. Roślinę zaczęto uprawiać już 6000 lat temu na Środkowym Wschodzie, gdzie stanowiła ważne źródło pożywienia. Arabowie po dziś dzień twierdzą, że z 
daktyla można zrobić tyle produktów, ile jest dni w roku. Prócz surowych 
owoców spożywa się je tam bowiem w postaci m.in. 
dżemów, 
octu, past, 
chleba czy 
syropu zwanego 
miodem daktylowym. Daktylowce zostały zaliczone też do 
grona 7 podstawowych roślin biblijnych, uchodzących za wyraz łaski Bożej. Sądzi się, że ziemia Kanaan została opisana jako opływająca w 
mleko i 
miód z uwagi właśnie na 
syrop z 
daktyli, a nie 
miód pszczeli.