Wykonanie
Kiedy dowiedziałam się o wspólnym pieczeniu, od razu bardzo się ucieszyłam, bo to moje pierwsze wspólne pieczenie... Pomysł jest od Eli z Kartoflanego
Pola , oprócz mnie biorą jeszcze udział:
Tym razem pomysł padł na Brownie z
Suszonymi Śliwkami i
Daktylami. Co prawda obawiałam się
daktyli i
śliwek, bo nie jestem ich zwolenniczką, ale jak je zmiksowałam, to poczułam ulgę bo w smaku jest pyszne, a wcale ich nie widać ;)- 60 g
suszonych daktyli bez pestek- 60 g suszonych
śliwek bez pestek- 6 łyżek
soku jabłkowego- 4
jajka- 300 g
brązowego cukru- kilka kropel
aromatu waniliowego- 4 łyżki
napoju kakaowego w proszku - dałam słodkie
kakao- 2 łyżki prawdziwego
kakao- 175 g
mąki- 60 g posiekanej
czekolady deserowej-
daktyle i
śliwki, posiekać, zalać
sokiem jabłkowym, gotować na małym ogniu ok. 10 min.- po tym czasie zmiksować i ostudzić- w misce ubić
jaja z
cukrem i
aromatem waniliowym, dodać
owocowe puree- w drugiej misce przesiać
mąkę i
kakao- powoli dodawać do masy płynnej i wymieszać- na koniec dodać posiekaną
czekoladę - całość wymieszać- wylać do formy (ja użyłam silikonowej tortownicy)- piec ok 25-30 min w temp. 180 st.- dowolnie udekorowaćDziękuję wszystkim za wspólne pieczenie.Smacznego.źródło: Z Kartoflanego
Pola