ßßß
            
        
Na forme o wymiarach: 18x28 cm:60 g suszonych daktyli bez pestek60 g suszonych sliwek bez pestek6 lyzek soku jablkowego (wzielam pomaranczowy)4 jajka300 g cukru brazowegokilka kropli aromatu waniliowego4 lyzki napoju kakaowego w proszku (albo czekolada rozpuszczalna)2 lyzki kakao prawdziwego do pieczenia175 g maki60 g posiekanej czekolady deserowejDaktyle i sliwki posiekac, zalac sokiem jablkowym i gotowac na niewielkim ogniu 10 minut. Zmiksowac lub przetrzec przez sito. wystudzic.Jaja ubic z cukrem i aromatem waniliowym, dodac owocowe pure. Oba kakao i make przesiac do miski, dodac do masy plynnej i wymieszac. Dodac posiekana czekoalde i wymieszac. Przelozyc do foremki (18x28cm) wstawic do nagrzanego piekarnika (180°C) i piec 25-30 minut.Przepis z ksiazki: "Schokolade" Gries Deco Company 2011Serdecznie dziekuje dziewczynom za wspolne pieczenie i za mnostwo dyskusji o gotowaniu i pieczeniu na durszlaku, facebooku i duzo fajnej zabawy. Mam nadzieje, ze nadal bedziemy sie witrtualnie spotykac w naszych kuchniach na babskich pogaduszkach ;) Na koniec, aby utrzymac dobry nastroj nieco nieprzyzwoicie ;)