ßßß
Składniki:500 g piersi z kurczaka500 g pieczarek3 papryki czerwonepęczek natki pietruszki2 łyżki posiekanego koperku270 g sera typu feta500 g jogurtu naturalnego1 cebula2 ząbki czosnku2 łyżki oliwysólpieprzWykonanie:Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, paprykę w paski, a cebulę w kostkę. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w dużą kostkę. Natkę pietruszki drobno siekamy.Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy cebulę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.Gdy cebula się zeszkli dodajemy paprykę oraz pieczarki. Następnie dorzucamy pietruszkę oraz koperek.Do jogurtu dodajemy kilka łyżek powstałego na patelni soku z papryki i pieczarek. Mieszamy, po czym zalewamy jogurtem patelnię. Dorzucamy pokruszony ser typu feta i mieszamy, dopóki feta się nie rozpuści.Na koniec dorzucamy pierś z kurczaka, po ok. 15 minutach kurczak będzie gotowy.Przyprawiamy pieprzem i solą (opcjonalnie).Podajemy z ryżem.Smacznego!