Wykonanie

SKŁADNIKI:2 małe pojedyncze
piersi z kurczaka1
czerwona papryka1 duża
marchewka1
cebulaok. 40 dag
pieczarek0,5 opakowania
sera typu
fetakilka listków
natki pietruszkisól,
pieprz i ulubione
przyprawyłyżka
masłaoliwa do smażeniaWYKONANIE:
Piersi z kurczaka kroimy w kostkę (taką jaką lubimy), przyprawiamy
solą,
pieprzem i ulubionymi
przyprawami, dodajemy ok. 2 łyżki
oliwy i jeśli mamy czas to marynujemy
mięso ok 1h.Przygotowanego
kurczaka podsmażamy na patelni na lekko złoty kolor i odstawiamy.
Kaszę pęczak gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.Oczyszczone
pieczarki kroimy w ósemki,
paprykę kroimy w kostkę ok 1 cm,
marchew obieramy kroimy w dosyć cienkie półplasterki a
cebulę w kosteczkę.W głębokiej patelni rozpuszczamy łyżkę
masła z odrobiną
oliwy i wrzucamy
cebulę. Gdy
cebula się lekko zeszkli wrzucamy
pieczarki,
paprykę i
marchew. Dusimy wszystko pod przykryciem aż
papryka i
marchew zmiękną. Do uduszonych warzyw dodajemy podsmażonego
kurczaka, wysypujemy z woreczków
kaszę, doprawiamy jeszcze do smaku i wszystko razem mieszamy podgrzewając przez ok 1 min. Na koniec palcami wkruszamy
fetę i posypujemy posiekana
natką pietruszki.

Bardzo sycące, pożywne i zdrowe danie. Z podanych składników wychodzi ok. 5 porcji. Polecam.SMACZNEGO!