ßßß
Składniki:1 filet z kurczaka8 pieczarek1 cebula (nieduża)2 ząbki czosnku1 szkl słodkiej śmietany1 łyżka posiekanej świeżej natki pietruszkisólpieprzolej1 szkl ryżu jaśminowegoPrzygotowanie:Ryż namoczyć, wypłukać kilkakrotnie, aż woda nie będzie zawierała mączki, będzie czysta. Ugotować wg instrukcji na opakowaniu.Filet z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić na rozgrzany tłuszcz i podsmażyć.Cebulę i czosnek umyć i pokroić. Dodać do kurczaka, posolić i dodać pieprz. Następnie wsypać natkę pietruszki i dusić, aż cebula się zeszkli.Pieczarki pokroić na drobne części. Wymieszać z duszącym się kurczakiem i cebulą. Smażyć, aż puszczą sok. Wlać śmietanę, wymieszać i podgrzewać kilka minut, aż sos odrobinę zgęstnieje.Podawać z ryżem.Smacznego :)