Wykonanie
Specjalizuję się w szybkich posiłkach. Głównie obiadach. Ten napięty grafik codzinnego dnia, jest chyba znakiem szczególnym czasów, w którym przyszło nam żyć.Szybko jednak, nie znaczy źle. Bynajmniej nie w każdej dziedzinie;)Przedstawiam kolejną propozycję na obiad w kwadrans.
Składniki:1 podwójny
filet z kurczaka30 dag
pieczarek3 ząbki
czosnkupęczek
koperku400 g
jagurtu naturalnegosól,
pieprz,
imbir (do smaku)2 łyżki
oliwy z oliwek200 g
makaron świderkiWstawić
wodę na
makaron, w międzyczasie ugotować go w wersji al dente.Oczyszczone
pieczarki pokroić w plastry i wyłożyć na patelnię (na rozgrzaną
oliwę), dodać wyciśnięty lub drobno pokrojony
czosnek.
Kurczaka pokroić w kostkę, doprawić
solą,
pieprzem,
imbirem (ilości wg. uznania), dodać do zrumienionych
pieczarek, przykryć i dusić razem do miękkości.Posiekać
koperek, dodać do
mięsa, całość zalać
jogurtem i zdjąć z ognia. Dodać ugotowany
makaron, dokładnie wymieszać i można podawać do stołu:) smacznego!