ßßß
Składniki:1 podwójny filet z kurczaka30 dag pieczarek3 ząbki czosnkupęczek koperku400 g jagurtu naturalnegosól, pieprz, imbir (do smaku)2 łyżki oliwy z oliwek200 g makaron świderkiWstawić wodę na makaron, w międzyczasie ugotować go w wersji al dente.Oczyszczone pieczarki pokroić w plastry i wyłożyć na patelnię (na rozgrzaną oliwę), dodać wyciśnięty lub drobno pokrojony czosnek.Kurczaka pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem, imbirem (ilości wg. uznania), dodać do zrumienionych pieczarek, przykryć i dusić razem do miękkości.Posiekać koperek, dodać do mięsa, całość zalać jogurtem i zdjąć z ognia. Dodać ugotowany makaron, dokładnie wymieszać i można podawać do stołu:) smacznego!