Wykonanie
Jak już pewnie niektórzy zdążyli zauważyć jestem uzależniona od
makaronów. Mogłabym je jeść codziennie i to w różnych kombinacjach, ale wiem, że to raczej nie jest wskazane. Na rozpoczęcie majowego weekendu razem z
Asią zrobiłyśmy sobie wiosenny i delikatny obiad. Przygotowanie zajmuje niewiele czasu, więc dla zapracowanych będzie idealne.Składniki:200g
makaronu pełnoziarnistego1 podwójna
pierś z kurczakaopakowanie
serka ziołowo-
czosnkowego Almette100g
jogurtu naturalnegosól,
pieprzgarść świeżej, posiekanej
bazyliioliwa z oliwekPrzygotowanie:Pierś myjemy i kroimy w drobniejszą kosteczkę. Doprawiamy
solą i
pieprzem.Rozgrzewamy
oliwę z oliwek na patelni, wrzucamy
mięso i smażymy około 10-15 minut.W garnuszku rozpuszczamy
serek połączony z
jogurtem, doprawiamy
solą,
pieprzem i czekamy aż się zagotuje i dodajemy usmażone
mięso. Wszystko ze sobą łączymy. Odstawiamy.W garnku gotujemy
wodę z odrobiną
oliwy z oliwek i gotujemy
makaron według instrukcji na opakowaniu.Ugotowany
makaron odcedzamy, wykładamy na talerze, następnie nakładamy sos i
mięso. Wierzch posypujemy
bazylią i podajemy.Smacznego :)