ßßß Cookit - przepis na Domowy bulion warzywny na bazie szparag. Nada wyjątkowego smaku zupom warzywnym czy też potrawkom.Możemy zużyć go od razu lub po porcjować i zamrozić otrzymując domowe kostki warzywne.

Domowy bulion warzywny na bazie szparag. Nada wyjątkowego smaku zupom warzywnym czy też potrawkom.Możemy zużyć go od razu lub po porcjować i zamrozić otrzymując domowe kostki warzywne.

nazwa

Wykonanie

17 czerwca 2015
Składniki:
Odciente końce z dwuch pęczków białych szparagów
2 marchewki
1 pietruszka
1 opalona cebula na ogniu
1/2 główki czosnku opalona na ogniu
1/2 papryki chili
2 liście białej kapusty
1/2 peczka natki pietruszki
4 listki laurowe
parę ziarenek ziela angielskiego
sól , pieprz do smaku
Przygotowanie:
Wszystkie warzywa umyć obrać , omijając czosnek i cebule.
Marchew z pietruszką pokroić na mniejsze kawałki.
do wysokiego garnka włożyć warzywa oraz natkę pietruszki , ziele angielskie i liście laurowe.
Zalać ok. 3 l. wady
Wodę zagotować.
Bulion gotować na wolnym ogniu ( ma tylko pyrkotać) przez 1,5h.
W między czasie doprawić do smaku.
Gotowy bulion przecedzić przez sito.
Smacznego
Post navigation
Sałatka z pikantnych młodych ziemniaków , szczawiu oraz wędzonego łososia. Treściwa i przepyszna.Pikantne ziemniaki świetnie współgrają z łagodniejszą od białej czerwoną cebulą , kwaśnym smakiem szczawiu oraz delikatnym łososiem.Świetna na ciepło i na zimno ,może posłużyć jako obiad lub przystawka.
Dodatek śmietany do fasolki nadaje jej całkiem nowego , lekko kwaśnego smaku , czosnek zaś go podkręca i nadaje charakteru. →
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/domowy-bulion-warzywny-na-bazie-szparag-nada-wyjatkowego-smaku-zupom-warzywnym-czy-tez-potrawkom-mozemy-zuzyc-go-od-razu-lub-po-porcjowac-i-zamrozic-otrzymujac-domowe-kostki-warzywne