ßßß
Cookit - przepis na Zupa gulaszowa Meksykańska
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Zupa gulaszowa Meksykańska
Składniki
Fasola czerwona
Marchew
Cebula
Papryka
Chili
Ziele angielskie
Liść laurowy
Majeranek
Sól
Pieprz
Śmietana
Natka pietruszki
Wykonanie
ok 30-40 dkg
mięsa
(od
szynki
albo
łopatki
)4-5
ziemniaków
ugotowanych w mundurkachpuszka
czerwonej fasoli
1
marchewka
1
cebula
papryka
mielonaodrobina
chili
ziele angielskie
listek laurowy
2-3 ziarna jałowca
majeranek
sól
,
pieprz
1 szkl.
śmietany
natka pietruszki
Mięso
pokroić na kawałeczki i obsmażyć na
ostrym
ogniu na odrobinie tłuszczu.Włożyć do garnka podlać
wodą
, dodać
przyprawy
i
cebulę
i gotować do miękkości.. pod koniec dodać
fasolę
i
ziemniaki
pokrojone w spore kawałeczki.doprawić
solą
i
pieprzem
, dodać
śmietanę
i wymieszać.Dodać
natkę pietruszki
.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2010/07/zupa-gulaszowa-meksykanska.html
Przepisy powiązane
Domowy bulion warzywny na bazie szparag. Nada wyjątkowego smaku zupom warzywnym czy też potrawkom.Możemy zużyć go od razu lub po porcjować i zamrozić otrzymując domowe kostki warzywne.
Szybka zupa na gwoździu: cebulowo - marchewkowa
Pomidorowa omnomnom
Gulasz z wolnowaru
Gulasz
Składniki powiązane (0)