ßßß
Czasem przychodzi dzień, kiedy ma się ochotę na kwaśnego ogórkaTaka zupa jest zdrowa i smaczna.Zupa ogórkowaSkładniki1 porcja mięsa na zupę (u mnie żeberko wieprzowe)2 marchewki (starte)1 pietruszkakawałek selerakawałek pora1 L kiszonych ogórków3 duże młode ziemniakikoperekziele angielskielistek laurowypieprzsólvegeta domowaśmietanamąkaSposób przygotowaniaKrok 1Nastawić mięso w zimnej wodzie. Zagotować. Zebrać szum. Wrzucić startą marchewkę, pietruszkę, seler, pokrojone w kostkę ziemniaki. Zetrzeć ogórki i dodać do zupy. Dolać odrobinę kwasu z ogórków do smaku. Przyprawić. Gotować do miękkości. Zabielić śmietaną i mąką.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (2 votes cast)Zupa ogórkowa, 10 . 0 out of 10 based on 2 ratingsPodobne wpisySałatka z kaszą gryczaną p. Kamili Kozień – danie konkursowe
Zupa krem z pieczonej paprykiZupa z zielonej soczewicy i pomidorówZupa kalafiorowaZupa kalafiorowo- cukiniowa