ßßß
 
            
         Prawie zerowa zawartość tłuszczów i symboliczna zawartość białka sprawiają, że kaloryczność kalafiora jest znikoma - ok. 20kcal na 100g. Jeśli chodzi o witaminy w kalafiorze, to na pierwszy plan wybijają się: C, K, B6, B9. Niskokaloryczny, lekkostrawny, nie wywołujący alergii, z odrobiną składników odżywczych, jadalny w każdej postaci, a nade wszystko smaczny - brzmi jak jedzenie-marzenie. :)Polecam dziś zupkę a w głównej roli zaprezentuje się kalafior .
Prawie zerowa zawartość tłuszczów i symboliczna zawartość białka sprawiają, że kaloryczność kalafiora jest znikoma - ok. 20kcal na 100g. Jeśli chodzi o witaminy w kalafiorze, to na pierwszy plan wybijają się: C, K, B6, B9. Niskokaloryczny, lekkostrawny, nie wywołujący alergii, z odrobiną składników odżywczych, jadalny w każdej postaci, a nade wszystko smaczny - brzmi jak jedzenie-marzenie. :)Polecam dziś zupkę a w głównej roli zaprezentuje się kalafior . Składniki:2-3 szt. kurzych skrzydełekmarchew,pietruszka,por,selerkalafior (ilość zależy od was)3-4 ziemniakiziele angielskie,liscie laurowesól.pieprzśmietana do zupyświeży koperekDo garnka z wodą włożyłam skrzydełka,kawałek pokrojonego na kawałki selera,pora,liście laurowe i ziele angielskie.
Składniki:2-3 szt. kurzych skrzydełekmarchew,pietruszka,por,selerkalafior (ilość zależy od was)3-4 ziemniakiziele angielskie,liscie laurowesól.pieprzśmietana do zupyświeży koperekDo garnka z wodą włożyłam skrzydełka,kawałek pokrojonego na kawałki selera,pora,liście laurowe i ziele angielskie. Na maśle podsmażyłam starte na tarce: marchew i pietruszkę.Warzywa dodałam do zupy.
Na maśle podsmażyłam starte na tarce: marchew i pietruszkę.Warzywa dodałam do zupy. Ziemniaki pokroiłam w kostkę i wrzuciłam do garnka.
Ziemniaki pokroiłam w kostkę i wrzuciłam do garnka. Kalafiora podzieliłam na małe części.
Kalafiora podzieliłam na małe części. I dodałam do zupy.
I dodałam do zupy. Ugotowane mięso ze skrzydełek pokroiłam na kawałki i wsypałam sporo świeżego koperku.Do miski wlałam zupkę i przyprawiłam śmietaną.
Ugotowane mięso ze skrzydełek pokroiłam na kawałki i wsypałam sporo świeżego koperku.Do miski wlałam zupkę i przyprawiłam śmietaną.
 SMACZNEGO!Polecam równieżZUPA KREM Z KALAFIORA Z MLECZKIEM KOKOSOWYM
SMACZNEGO!Polecam równieżZUPA KREM Z KALAFIORA Z MLECZKIEM KOKOSOWYM INDYJSKA ZUPA KALAFIOROWA Z IMBIREM
INDYJSKA ZUPA KALAFIOROWA Z IMBIREM PURE Z KALAFIORA Z IMBIREM
PURE Z KALAFIORA Z IMBIREM