Nadchodzi taki dzień, kiedy dla dobra sprawy trzeba przestawić się na zdrowe, nieskażone chemią i agresywną przyprawą jedzenie. I to jest przykład takiego dania. Ciepła, aromatyczna zupka, która najlepiej rozgrzeje nas na pierwsze śniegi.Zupa kalafiorowaSkładnikiok 6l wody (nie liczę tego, proporcje są na oko)2 żeberkaziele angielskieliść laurowy1 cebula0,5 kalafiora (rozdrobnić na małe różyczki)kilka ziemniaków (pokroić w kostkę)3 marchewki (zetrzeć na tarce)1 pietruszka (zetrzeć na tarce)mrożona natka pietruszkisuszona natkaseleradomowa vegetasólpieprz1 łyżka śmietany1 łyżka mąkiSposób przygotowaniaKrok 1Do zimnej wody włożyć porcję żeberek. Posolić. Zagotować. Zebrać szum.Krok 2Dodać warzywa. Przyprawić. Gotować na wolnym ogniu aż wszystko będzie miękkie.Krok 3Na samym końcu zabielić. Wymieszać mąkę ze śmietaną i gorącym wywarem. Najpierw z odrobiną, później dodać więcej i dopiero wtedy wlać do zupy.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 0.0/ 10 (0 votes cast)Podobne wpisyZupa z zielonej soczewicy i pomidorówZupa kalafiorowo- cukiniowaSałatka kalafiorowa soczystaKrem z kalafioraKrem pomidorowo-selerowy