ßßß
Babeczki dla osób, które lubią wytrawne muffiny. Mogą stanowić dodatek do dań lub osobną przekąskę.Składnikiskładniki suche2 czubate szklanki mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia lub sodysól, pieprzskładniki płynne2 jajka1/4 szklanki oliwyszklanka jogurtu naturalnegododatkiduża garść liści szpinakukilka oliwekkilka suszonych pomidorówmały ząbek czosnkupół opakowania sera sałatkowego typu fetaSposób przygotowaniaKrok 1Szpinak poddusić chwilę na rozgrzanej patelni z odrobiną wody, tak aby stał się miękki. Doprawić czosnkiem, solą i pieprzem.Krok 2Składniki sypkie i płynne rozmieszać w oddzielnych miskach. Przed samym nałożeniem do foremek połączyć składniki, dodać szpinak, oliwki, pomidory i ser.Krok 3Babeczki piec aż będą lekko złociste, czyli przez około 20min w 180'C.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (2 votes cast)babeczki ze szpinakiem, 10.0 out of 10 based on 2 ratingsPodobne wpisyJem zdrowo: sałatka na ciepło z jarmużuJem zdrowo: Rukola z awokado i kozim seremPasta z ciecierzycyJem zdrowo: Bakłażan z jarmużemChlebki pita