ßßß
W minionym tygodniu, dla odmiany, skusiłam się na babeczki wytrawne zamiast słodkich. Jak się okazało, ku uciesze męskiej części mojej rodziny.Składniki2 szklanki mąki pszennej1 łyżka proszku do pieczeniasól, pieprz, majeranek1 szklanka mleka2 jajka10 dkg margaryny2 grube plastry szynki1/2 paprykiszczypiorek4 łyżki sera (startego na drobnych oczkach)Sposób przygotowaniaKrok 1W miseczce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy.Krok 2W rondelku rozpuszczamy margarynę i zestawiamy z ognia. Wlewamy mleko. Wbijamy jajka i energicznie mieszamy.Krok 3Składniki mokre wlewamy do suchych. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę szynkę, paprykę oraz szczypiorek.Wszystko dokładnie mieszamy.Krok 4Foremki napełniamy ciastem do połowy wysokości - 1 czubata łyżka. Posypujemy startym serem.Krok 5Babeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 st. C przez 30 minut.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 9.6/ 10 (5 votes cast)Wytrawne babeczki z szynką i papryką, 9.6 out of 10 based on 5 ratingsPodobne wpisy
Jajecznica z serkiem wiejskim i szynkąSałatka z makaronem w kształcie ryżuPizza z cukiniąBananowe placuszki z rodzynkami
Muffinki z pomarańczami i gorzką czekoladą