Wykonanie

Poezja.Spełnienie.

KURCZAK1
filet z kurczaka100 ml
jogurtu naturalnego1 łyżeczka
papryki ostrej1/2 łyżeczki
oregano1 łyżeczka zmielonej
kolendry ,
gorczycy białej ,
kminku oraz
ziela angielskiegosólZ przypraw i
jogurtu przygotowujemy marynatę , wkładamy do niej
mięso i marynujemy kilka godzin wkładając do lodówki.
Mięso wyjmujemy z marynaty zdejmując delikatnie jej nadmiar , grillujemy około 5-7 minut z każdej strony.

CHRUPIĄCA
MARCHEW2 obrane
marchewkikilka gałązek
rozmarynukawałek
jabłka pokrojonego w cienkie paseczki1 łyżka
siemienia lnianegosól ,
pieprz ,
cukier i
sok z cytryny do smaku2 łyżki
oliwy3-4 ząbki
czosnkuMarchew kroimy wzdłuż w cienkie paseczki nożem albo obieraczką do warzyw , dodajemy
jabłko ,
siemię lniane oraz grillowane ząbki
czosnku dodając również
oliwę i
przyprawy . Wszystko razem mieszamy i na talerzu .

SOS
KOPERKOWO-
PIETRUSZKOWY50 ml
jogurtu greckiegogarść posiekanego
koprugarść posiekanej zielonej
pietruszki3 ząbki
czosnkusól ,
papryka chilli w proszku ,
cukier i
sok z cytryny do smakuewentualnie
kostka rosołowa drobiowa do smaku
Koper ,
pietruszkę czosnek i
jogurt blendujemy do uzyskania pożądanej konsystencji . Doprawiamy do smaku . Smarujemy dekoracyjnie na talerzu .


Smacznego :)