Wykonanie
Witajcie po małej przerwie świątecznej, jak zwykle wszystko zbyt szybko minęło i codzienność wciągnęła nas w swoje
wiry. Ale wiecie co? Chyba lubię tę codzienność, tę krzątaninę, pośpiech, blogowanie, wymyślanie nowych projektów... Tylko czasu trochę więcej by się przydało. Nie jestem jedyną blogerką, która na to narzeka, może trzeba gdzieś jakąś zbiorową petycję o przedłużenie doby złożyć? Gdybyście wiedzieli, gdzie się takie rzeczy składa, to
dajcie znać, a tymczasem zapraszam na placki, szybkie, bo jak mamy mało czasu, to nie ma co się tam długo w kuchni bawić.ugotowany
ryżmałe
cukinie starte na grubej tarce (mniej więcej taka sama objętość, jak
ryżu)nieco
mąkinieco
mleka roślinnego
olej do smażenia
sólprzyprawy podobne, jak do grilla (polecam zmielone nasiona
kolendry i
kopru,
oregano,
tymianek,
rozmaryn,
majeranek,
chili,
czosnek)
Ryż z
cukinią wymieszać, dodać tylko tyle
mąki i
mleka, aby dało się formować łyżką placki.Smażyć na złoto na małym ogniu. Podawać najlepiej z sosem do sałatki . Ja dziś na szybko wymieszałam
jogurt sojowy z odrobiną pesto z
bazylii i gotowe.