Wykonanie
Bardzo dobre
mięsne paski
z piersi kurczaka. Przepis zaczerpnięty z tej strony, z małymi zmianami. U mnie zjedzone jako danie obiadowe z pieczonymi
ziemniakami.

Składniki:- 2
filety z piersi kurczaka,- 1 łyżeczka
soli,- 1 łyżeczka
pieprzu czosnkowego,- mieszanka
ziół : po 1/2 łyżeczki
oregano,
bazylii,
majeranku,
rozmarynu,
tymianku,
ziół prowansalskichciasto:- 1
jajko,- 1/2 szklanki
mąki,- 1/4 szklanki
mleka,- 1/2 łyżeczki
soli,- 1/2 łyżeczki mieszanki
ziół,- 1/2 łyżeczki
pieprzu,-
mąka do obtoczenia,-
olej do smażenia.Wykonanie:Filety pokroić na paski i obsypać
przyprawami ( odłożyć 1/2 łyżeczki mieszanki
ziół do ciasta). Odłożyć do lodówki na 1 godzinę. Przygotować ciasto, wlać do
mięsa, wymieszać i ponownie przez godzinę chłodzić. Paski obtoczyć w
mące i smażyć na rozgrzanym
oleju do zrumienienia. Do tego obgotowane, pokrojone
ziemniaki obsypane
ziołami i podpieczone w piekarniku. Smacznego.