ßßß

Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszne szaszłykiSkładniki:30 DAG ŁOPATKI30 DAG BOCZKU2 CEBULEPIEPRZ,PAPRYKA OSTRA ,SÓL0,5 KG ZIEMNIAKÓWCEBULKA DYMKA ZAPRAWIANA W OLEJU2 OGÓRKI KORNISZONY4 ŁYZKI OLEJU2 ŁYZKI MUSZTARDY2 DUŻE MARCHWIE2 ŁYZKI CHRZANUŁYŻKA CYTRYNYSZCZYPTA CUKRU..Sposób wykonania:MIESO MYJEMY, KROIMY NA KWADRATY OKOŁO 4X4 .PRZESYPUJEMY PRZYPRAWAMI /PIEPRZEM ,PAPRYKĄ ORAZ SOLĄ/ZALEWAMY ODROBINĄ OLIWY I ZOSTAWIAMY NA MINIMUM 2 GODZINY..KROIMY CEBULĘ NA DOŚĆ GRUBE KRĄŻKI.NAKŁADAMY NA PATYKI NA PRZEMIAN.ŁOPATKA ,BOCZEK ,CEBULA.ZALEWAMY ODROBINĄ OLEJU.WSTAWIAMY DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO NA OKOŁO 170 STOPNI NA 1 H 20 MINUT.W TRAKCIE PODLEWAMY WYTWORZONYM SOSEM.ZIEMNIAKI GOTUJEMY W MUNDURKACH Z SOLĄ.PO UGOTOWANIU OBIERAMY,KROIMY WEDŁUG UPODOBAŃ.DODAJEMY CEBULKĘ POKROJONE OGÓRKI DODAJEMY OLIWĘ MUSZTARDĘ ORAZ PIEPRZ DELIKATNIE MIESZAMY..MARCHEW TRZEMY NA TARCE O GRUBYCH OTWORACH.DODAJEMY CHRZAN,CYTRYNĘ I CUKIER ..MIESZAMY ..PS.SAŁATKA KARTOFLANA NADAJE SIE RÓWNIEŻ DO MIES Z GRILLA ORAZ RYBY..ROBIE JĄ CZĘSTO LATEM..Powiązany przepis:Jajka faszerowane z rzodkiewką i szczypiorkiemŚledź z kartoflami w mundurkach – potrawa w czasie postuWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z brokułami i kurczakiemAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniakarkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zamknij Dowiedz się więcej