Wykonanie
UgotujmyCos.plBlog kulinarny - przepisy
HomeDANIA
MIĘSNESzaszłyki z
sałatką z
kartofli

Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszne szaszłykiSkładniki:30 DAG
ŁOPATKI30 DAG
BOCZKU2
CEBULEPIEPRZ,
PAPRYKA OSTRA ,
SÓL0,5 KG
ZIEMNIAKÓWCEBULKA DYMKA ZAPRAWIANA W
OLEJU2
OGÓRKI KORNISZONY4 ŁYZKI
OLEJU2 ŁYZKI
MUSZTARDY2 DUŻE MARCHWIE2 ŁYZKI
CHRZANUŁYŻKA
CYTRYNYSZCZYPTA
CUKRU..Sposób wykonania:
MIESO MYJEMY, KROIMY NA KWADRATY OKOŁO 4X4 .PRZESYPUJEMY
PRZYPRAWAMI /PIEPRZEM ,
PAPRYKĄ ORAZ SOLĄ/ZALEWAMY ODROBINĄ
OLIWY I ZOSTAWIAMY NA MINIMUM 2 GODZINY..KROIMY
CEBULĘ NA DOŚĆ GRUBE KRĄŻKI.NAKŁADAMY NA PATYKI NA PRZEMIAN.
ŁOPATKA ,
BOCZEK ,
CEBULA.ZALEWAMY ODROBINĄ
OLEJU.WSTAWIAMY DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO NA OKOŁO 170 STOPNI NA 1 H 20 MINUT.W TRAKCIE PODLEWAMY WYTWORZONYM SOSEM.
ZIEMNIAKI GOTUJEMY W MUNDURKACH Z
SOLĄ.PO UGOTOWANIU OBIERAMY,KROIMY WEDŁUG UPODOBAŃ.DODAJEMY
CEBULKĘ POKROJONE
OGÓRKI DODAJEMY
OLIWĘ MUSZTARDĘ ORAZ
PIEPRZ DELIKATNIE MIESZAMY..
MARCHEW TRZEMY NA TARCE O GRUBYCH OTWORACH.DODAJEMY
CHRZAN,
CYTRYNĘ I
CUKIER ..MIESZAMY ..PS.
SAŁATKA KARTOFLANA NADAJE SIE RÓWNIEŻ DO
MIES Z GRILLA ORAZ
RYBY..ROBIE JĄ CZĘSTO LATEM..Powiązany przepis:
Jajka faszerowane z
rzodkiewką i
szczypiorkiemŚledź z
kartoflami w mundurkach – potrawa w czasie postuWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy


Ta strona korzysta z
ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zamknij Dowiedz się więcej