ßßß
Dip z grillowanej paprykiSkładniki:2 duże czerwone papryki, ugrillowane, obrane ze skórki3 ząbki czosnku4 łyżki zmielonych migdałów3 łyżki grubo posiekanej pietruszkisól i pieprz do smakuoliwa do uzyskania odpowiedniej konsystencji
Pierwszy dip zrobiłam z grillowanej czerwonej papryki. Bardzo lubię grillowaną paprykę, a ten dip to po prostu marzenie.Zmiksuj wszystkie składniki na pastę. Dopraw solą i pieprzem.Dip z fetaSkładniki:300 g feta2 dymki ze szczypiorkiem1 czerwone chili, oczyszczone z pestekgarść świeżej bazylii2 łyżki soku z cytryny2 łyżki oliwy
Idealny dip do grzanek, który znalazł zastosowanie również w dzisiejszym przepisie na wraps z soczewicą. Podobnie jak wyżej zmiksuj wszystkie składniki. Żadna trudość, prawda!Składniki:4 płaskie chlebki lub tortilla100 g zielonej soczewicy, waga suchadip z grillowanej paprykidip z fetagarść rucoliRozłóż placki chleba i rozsmaruj oba dipy. Posyp soczewicą, ułóż kilka liści rukoli i zwiń w rulon. Przekrój na pół. Zamiast chleba polar można użyć tortille.Polecane przepisyWegańskie zielone burgeryGulasz z soczewicy i przepis miesiącaSałatka zdrowa i energetycznaKotleciki z zielonej soczewicy na ostroSałatka z pęczaku, kalafiora i halloumi