ßßß
Dzisiejsza letnia sałatka z fenkułu jest świetnym dodatkiem do smażonej lub grillowanej ryby. U mnie znowu łosoś, ale sałatka pasuje również z białą rybą jak dorsz czy morszczuk. Warto wypróbować coś nowego, więc jeśli lubisz włoski koper to ta sałatka jest specjalnie dla ciebie. Oto przepis:Letnia sałatka z fenkułuSkładniki: na 4-5 porcji2 fenkuły1 mała cebula2 ząbki czosnku1 cukinia1 mała żółta papryka1 łyżka soku z limonki lub cytrynysól i czarny pieprz do smaku1 łyżka oliwy do smażeniaWykonanie:Wykrój głąb z fenkułu i pokrój go w piórka, również zielone łodygi (koperek)Cebulę również pokrój w piórka, a czosnek w plasterki.Cukinię i paprykę pokrój w cienkie słupki.Wrzuć warzywa na rozgrzany tłuszcz i wokuj, aż będą miękkie, ale wciąż jędrne.
Polecane przepisyAngielskie muffins na śniadanieSałatka z kalafiorem, kaszą gryczaną i chevréKremowa sałatka z tuńczykaSałatka do grilla z awokado, bobem i truskawkamiMarchewka inaczej