Marynata:pieprz czarnygorczycaliście lauroweostra paprykajałowiecpapryka słodkaziele angielskieodrobina miodumajeraneksólocetjabłkowyolejSos :2 duże marchewki2 pietruszki1 cebuladymkaczosnek1 mała butelka czerwonego wina /LIDL/150 ml słodkiej śmietanyświeży tymianek i rozmarynWarzywa obrać , pokroić w kawałki na 1 kęs , podsmażyć w garnku zalać winem , odparować .Składniki marynaty mieszamy i smarujemy mięso/ związane sznurkiem / . Wstawiamy do lodówki na co najmniej 1 godzinę .Kaszę pęczak ok 1/2 opakowania wsypujemy do gotującej się lekko osolonej wody . Gotujemy do miękkości ok 15-20 min , przykrywamy garnek i czekamy aż kasza wchłonie całą wodę .Ok 1/2 kg kawałek rostbefu / ja kupiłam w Lidlu argentyński / wyjmujemy z marynaty i obsmażamy na patelni grillowej na odrobinie oliwy z każdej strony , by pozamykać pory i pozostawić soczysty środek. Przełożyć do naczynia żaroodpornego , zalać sosem , naczynie szczelnie zakryć folią aluminiową i wstawić do bardzo nagrzanego piekarnika na 20 min. Po 20 min wyjmujemy mięso i zawijamy je do odpoczęcia w folię aluminiową na ok 10 min . W tym czasie naczynie stawiamy na małym gazie i dolewamy powoli śmietankę .Podajemy z buraczkami z chrzanem .